EKOLOŠKA GRADNJA

Savremen način življenja od ljudi zahteva brzo i efikasno funkcionisanje. To nas je podstaklo da ponudimo brz i efikasan sistem gradnje. Montažni objekti se, pored brze gradnje, odlikuju i implementacijom savremenih i ekoloških materijala, koji su danas, kad je ekološki svet na rubu egzistencije, od velikog značaja za čovečanstvo. To nas je podstaklo da ARDE organizuje održivu proizvodnju.

Cilj održive proizvodnje i održive gradnje je da se smanje potrošnja energije i prirodnih resursa. Životni ciklus jedne zgrade predstavlja proces uzimanja sirovine, izgradnje i demontaže iste.

Ako uzmemo u obzir da industrija cementa u svetu troši više energije od svih automobila, aviona i brodova zajedno, logičan sled je odabrati drvo kao glavni građevinski materijal u objektu. Istraživanja kažu da je proizvodnja cementa odgovorna za 50% ukupne zagađenosti CO2 u svetu, dok se zagađenost emisijom CO2 od konvencionalnih motora iznosi svega 1%.

Jedno istraživanje o električnim automobilima dovelo je do saznanja da bi se cela Nemačka elektroenergetska mreža urušila kada bi se u opticaju našlo svega milion električnih automobila. To sve ukazuje da je električna mobilnost još uvek nedovoljno samostalna i efikasna.

Sve prethodne činjenice dovele su do promene svesti ljudi. Danas je neophodno da pojedinci direktno utiču na globalnu svest. Izgradnjom pasivnih štedljivih objekata načinićemo prvi zajednički korak ka tome. Pasivna kuća predstavlja građevinski standard proteklih godina širom sveta.

Pasivne kuće su zgrade koje obezbeđuju ugodan unutrašnji komfor, kako leti tako i zimi. Veoma dobro su izolovane, te im je potrebno 85-90% energije u poređenju sa konvencionalnim zgradama.

Usled male potrošnje energije nema potrebe za aktivnim grejnim telima, već se pasivne zgrade mogu dogrevati samo predgrejanim vazduhom.
“Pasivne kuće” su zgrade koje imaju izrazito nisku potrebu za energijom za grejanje i zato im nisu potrebni aktivni sistemi grejanja.

Ove kuće mogu da se greju “pasivno”, samo korišćenjem unutrašnjih izvora toplote i solarnih dobitaka kroz prozore, kao i minimalnog dogrevanja svežim vazduhom.

Pasivna kuća predstavlja sklop više činioca:

  • Projektovanje
  • Zaptivenost objekta
  • Izolacija objekta
  • Komforno provetravanje
  • Obnovljivi izvori energije
  • Toplotne pumpe
  • Stolarija visokih performansi
  • Kućni uređaji

Izgradnja kuće je lični stav, za sve ljude koji o tome sanjaju, ali i za ARDE tim koji svakom novom projektu pristupa sa velikom strašću. Izgradnja Vaše kuće u saradnji sa nama predstavlja jedinstveno iskustvo.

Mi smo tu da Vam pružimo sigurnost, jednostavnost i efikasnost u izgradnji. Od samog početka moći ćete da pratite proces i bezbrižno i opušteno gledate kako teče nastanak Vaše kuće. Mi od početka vodimo računa o projektu.

Zajedničkom saradnjom za cilj dobijamo objekat koji je po želji investitora i koji će funkcionalno i tehnološki zadovoljiti sve Vaše zahteve.

Ceo proces kreće sa papira analizom potreba i želja koje se stave ispred nas. ARDE tim kreće u pripremu projekta na osnovu definisanih želja i ciljeva.

Proizvodnja je organizovana tako da na samom početku imamo definisane termine isporuke i montaže, samim tim ostaje prostor za bolju logistiku na gradilištu.